Jan Štěrba do Beksy

Přejít na obsah

Jan Štěrba do Beksy

Hodinky a šperky LOTUS
Published by BEKSA v Beksa · 1 Červenec 2022
Odchovanec pardubické Tesly přichází do Beksy po úspěšných sezonách v USK Praha, v jehož dresu se postupně vypracoval mezi klíčové hráče. V uplynulém ročníku Kooperativa NBL odehrál 42 zápasů, v nichž zapisoval velmi dobré průměry 9,4 bodu + 7,2 doskoku + 2,5 asistence za 28,8 minuty (užitečnost 14,9). V minulosti patřil do reprezentačního výběru ČR U20 a v loňském roce figuroval v širší nominaci národního týmu.

Pardubický klub uzavřel s Janem Štěrbou víceletý kontrakt.

Vyjádření sportovního ředitele Radka Nečase:
"Honzu jsme sledovali již delší dobu a jsme velice rádi, že se nám tentokrát podařilo dohodnout na vzájemné spolupráci. V několika posledních sezonách prokazoval značný výkonnostní proges a zařadil se mezi klíčové hráče USK Praha, přičemž svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu. Honzovou velkou předností je jeho univerzálnost. Na útočné polovině hřiště umí ohrozit soupeřův koš jak střelbou, tak nájezdy pod koš, v obraně může bránit menší podkošové hráče i vysoké pivoty. Pevně věříme, že coby hráč, který se právě v tomto obobí dostává do nejlepšího basketbalového věku, Honza skvěle zapadne do mozaiky našeho týmu. Přejeme mu, ať se mu v Bekse daří a minimálně naváže na své výborné výkony z předcházejících sezon."


Vyjádření hráče Jana Štěrby:
"Pro přestup do Pardubic jsem rozhodl z více důvodů. Jedná se o ambiciózní tým s dlouhodobou tradicí a kvalitním zázemím. Důležitou roli v mém rozhodování hrál i trenér Dino Repeša, s nímž jsem strávil 3 sezony v USK Praha. Věřím, že tato kombinace mě posune basketbalově výše. Pardubice v posledních ročnících Kooperativa NBL zcela nenaplnily očekávání, navzdory kvalitně složenému týmu. Toto je pro mě velká výzva, prolomit spolu s novými spoluhráči v nadcházející sezoně čtvrtfinálovou bránu a být součástí případného úspěchu. Samozřejmě nemůžu zapomenout ani na výborné pardubické fanoušky, kteří jsou jedni z nejlepších v české lize. Doufám, že se jim za jejich podporu odvděčíme skvělými výkony!"

Jan Štěrba
  • narozen: 4. 8. 1995
  • výška: 202 cm
  • pozice: 4
  • kariéra: TJ Tesla Pardubice, BK Pardubice, USK Praha, Sokol Vyšehrad, Sokol Pražský, USK Praha, BK KVIS Pardubice



© Janeba Time, s.r.o. | 2022
Návrat na obsah